Bent u op zoek naar een uniek houten hoesje voor uw iPhone 6(S), Samsung S6-edge of andere telefoon? Dan bent u bij Hoentjen Creatie aan het goede adres. Onze houten telefoonhoesjes zijn vanwege hun uitstekende bescherming niet alleen erg praktisch, maar ze geven uw telefoon ook een bijzondere, natuurlijke en unieke uitstraling. Hoe worden deze houten telefoonhoesjes eigenlijk gemaakt?

Houten telefoonhoesje

Houten hoesjes in vier soorten

De geboorte van een houten telefoonhoesje begint bij het ontwerp. Bij Hoentjen Creatie worden alle houten telefoonhoesjes met de grootst mogelijke zorg en uiterste precisie ontworpen. Daarbij wordt rekening gehouden met factoren als gewicht, stevigheid en bescherming voor de telefoon. Toch worden niet alle houten hoesjes volgens hetzelfde proces vervaardigd. Houten telefoonhoesjes zijn er namelijk in meerdere soorten en iedere soort wordt op zijn eigen manier vervaardigd:

• Volledig houten hoesje
• Houten hardcase met kunststof binnenkant
• Houten flipcase
• Houten TPU-case

Volledig houten hoesje

Een volledig houten hoesje wordt eerst geschetst en vervolgens met de computer uitgetekend. Daarna wordt het materiaal geselecteerd, waarbij meestal voor notenhout wordt gekozen. Om scheuren te voorkomen worden de hoesjes vervaardigd uit gedroogd kwartiers gezaagd hout. Vervolgens worden de binnenkant en de buitenkant van het hoesje door een computergestuurde frees uitgefreesd. Het hoesje hoeft nu alleen nog te worden afgewerkt. Dit gebeurt door schuren en polijsten.

Houten hardcase met kunststof binnenkant

De houten hardcase is er ook met kunststof binnenkant. De vervaardiging van dit hoesje verloopt vrijwel hetzelfde als die van het volledig houten hoesje. Nadat het hoesje door de computer is uitgetekend, wordt er een mal gemaakt waarin de kunststof binnencase kan worden geperst. Deze binnencase kan zeer slank worden geproduceerd met behulp van injection molding, ook wel bekend als spuitgieten. Hierbij wordt gesmolten kunststof onder hoge druk in een vorm gespoten, waarna het afkoelt en vormvast wordt. Vervolgens worden de kunststof binnencase en het houten hoesje aan elkaar bevestigd en wordt het geheel minutieus afgewerkt. 

Houten telefoonhoesjes in productie

Houten flipcase

De flipcase wordt op nagenoeg dezelfde manier vervaardigd als de hardcase. Aan het houten hoesje wordt een kunststof of lederen flip bevestigd die het scherm van je telefoon beschermt tegen vocht, krassen en barsten. Ook deze flipcases worden perfect afgewerkt.

Houten TPU-case

De TPU-case lijkt als twee druppels water op de hardcase met kunststof binnenkant. Het verschil is dat er aan de binnenkant van de TPU-case geen reguliere kunststof wordt toegepast, maar een speciaal ontwikkeld rubber dat tegelijk flexibel én vormvast is: Thermoplastic Polyurethane (TPU). Zo heb je een hoesje dat aan de ene kant heel slank en elegant is en aan de andere kant ijzersterk.

Duurzaam en degelijk

Bij Hoentjen Creatie is duurzaamheid altijd het uitgangspunt. Onze houten telefoonhoesjes zijn 100% milieuvriendelijk en worden vervaardigd uit echt hout of bamboe. Omdat iedere boom uniek is, is elk stukje hout dat ook. U bent dus verzekerd van een uniek, exclusief en oerdegelijk hoesje voor uw telefoon!

Houten telefoonhoesje in productie

Houtsoorten

De houten telefoonhoesjes van Hoentjen Creatie worden vervaardigd uit verschillende houtsoorten. Voor iedere smaak is er een passende houtsoort:

• Palissander
• Padouk
• Kersenhout
• Notenhout
• Bamboe
• Zebrano

Voor welk telefoonhoesje ga jij? Ontdek alle hoesjes op de website of kom langs in onze unieke winkel aan de Molenstraat 10 in hartje Hengelo. Naast een uitgebreid assortiment houten telefoonhoesjes vind je hier nog veel meer unieke houten musthaves zoals houten horloges!